Przekąski
Swojski chleb (różne rodzaje do wyboru) ze smalcem i ogórkiem kiszonym, 500 gram
Alergeny: 2, 3
Marynowany śledź bałtycki na kruchej sałacie, z delikatnym sosem musztardowym, 250 gram
Alergeny: 7, 8
Carpaccio z buraków z rukolą, wędzonym twarogiem, orzechami włoskimi i sosem malinowym balsamicznym, 300 gram
Alergeny: 2, 5
Frytki, 250 gram
Alergeny: 3
Frytki z batatów z sosem czosnkowym, 250 gram
Alergeny: 2, 3
Deska “Startowa do piwa” dla dwóch osób, 250 gram. Skrzydełka z kurczaka na ostro (4 sztuki), krążki cebulowe w piwnej panierce (6 sztuk), kęski serowe (6 sztuk), sos czosnkowo-ziołowy
Alergeny: 1, 2, 3, 6, 7
Sałaty
Harmonia smaków warzyw korzeniowych, seler, por, śmietana, kukurydza, 500 gram
Alergeny: 2, 4
Sałata pieczony buraczek z granatem, fetą i dressingiem pomarańczowo-miodowym, 250 gram
Alergeny: 2, 5, 6
Sałatka z sałaty rzymskiej z grillowanym indykiem, grzankami i gotowanym jajkiem, 250 gram
Alergeny: 1, 2, 3
Makarony
Tagliatelle z krewetkami, pomidorkami cherry, parmezanem i chili w sosie z białego wina i śmietany, 400 gram
Alergeny: 2, 3, 9
Tagliatelle z wędzonym łososiem, szpinakiem, cebulką i parmezanem, 400 gram
Alergeny: 2, 3, 7
Tagliatelle z wędzonym tofu, szpinakiem i pieczarkami, 400 gram
Alergeny: 2, 3, 6
Zupy
Rosół drobiowy z domowym makaronem, 350 gram
Alergeny: 3, 4
Zupa piwna z kurczakiem, bekonem, grzankami i szczypiorkiem, 350 gram
Alergeny: 1, 2, 3, 4
Kartoflanka na żeberkach wieprzowych, 350 gram
Alergeny: 2, 3, 4
Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem, 350 gram
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 6
Chłodnik z świeżych buraków z jajkiem i koperkiem, 350 gram
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 6
Krem z marchwi, batatów i cukinii, 350 gram
Alergeny: 2, 4, 6
Dania główne
Golonka po kaszubsku pieczona w piwie „Kaszubska Korona”, podawana z kapustą zasmażaną i ziemniaczkami z koperkiem, 1000 gram
Alergeny: 3, 4
Ziemniaki zasmażane z boczkiem i cebulą, podane z jajkiem sadzonym i szklanką maślanki, 550 gram
Alergeny: 1, 2
Grillowany stek wieprzowy „Tomahawk” z masłem czosnkowym, grillowaną kolbą kukurydzy i purée musztardowym, 550 gram
Alergeny: 2, 8
Wegetariański stek z kalafiora zapiekany z parmezanem, podany z sosem BBQ i purée ziemniaczanym, 450 gram
Alergeny: 2, 9
Pierś z indyka “sous-vide” z purée musztardowym, ogórkiem i pomidorem, 450 gram
Alergeny: 2, 8
Kotlet Remusa, schabowy z kapustą zasmażaną, gotowanymi ziemniakami i koperkiem, 480 gram
Alergeny: 1, 2
Potrawka z kurczaka z ryżem, białym sosem z rodzynkami i agrestem, 480 gram
Alergeny: 1, 2, 3, 4
Plince po kaszubsku, placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i konfiturą żurawinową, 480 gram
Alergeny: 2
Burger wołowy z frytkami, 100% wołowiny, krucha sałata, sos BBQ, pomidor, ogórek kartuski, konfitura z czerwonej cebuli, ser cheddar, chrupiący bekon, 500 gram
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5
Burger vege z frytkami, kotlet 100% roślinny, krucha sałata, ogórek kartuski, konfitura z czerwonej cebuli, ser cheddar, sos BBQ, 500 gram
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 5
Pierogi
Pierogi z kaczką i konfiturą żurawinową, 6 sztuk
Alergeny: 1, 2, 3
Pierogi z jagodami i kwaśną śmietaną, 6 sztuk
Alergeny: 1, 2, 3
Pierogi ruskie z ziemniakami i białym serem, 6 sztuk
Alergeny: 1, 2, 3
Ryby
Pstrąg smażony w migdałach, serwowany z purée ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty, 350 gram
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 6, 7
Sandacz w jogurtowo-ziołowej panierce, podany z sałatką z pomidora i ogórka oraz frytkami z batatów, 500 gram
Alergeny: 1, 2, 3, 4, 6, 7
Dla dzieci
Kotleciki drobiowe w chrupiącej panierce, podane z frytkami i surówką z marchewki, 370 gram
Alergeny: 1, 2, 3
Makaron z sosem bolońskim i parmezanem, 400 gram
Alergeny: 1, 2, 3, 4
Pancakes z musem truskawkowym i bitą śmietaną, 4 sztuki
Alergeny: 1, 2, 3, 4
Desery
Domowa szarlotka serwowana na ciepło z gałką lodów waniliowych, 190 gram
Alergeny: 1, 2, 3, 6
“Lava Cake” fondant czekoladowy z płynnym wnętrzem, podany z lodami waniliowymi i bitą śmietaną, 400 gram
Alergeny: 1, 2, 3
Deser lodowy, 3 gałki lodów z bitą śmietaną i owocami
Alergeny: 1, 2, 3